Gerard de Wit

Relatiebeheerder

In deze uitdagende economische tijd is het belang van een actuele financiële administratie voor flexondernemers nog groter geworden dan in de voorgaande jaren. Waar veel van hen al wekelijks inzicht hebben in hun omzet en marge van de voorgaande week, neemt de behoefte aan meer en snellere informatie alleen maar toe.

Het monitoren van mogelijke omzetdaling en het prognosticeren van eventuele omzetverliezen zijn inmiddels één van de belangrijkste werkzaamheden geworden voor goede besluitvorming in deze onrustige sector. Alleen zo kan je als ondernemer tijdig anticiperen en bijvoorbeeld een goede inschatting maken voor een eventuele NOW-aanvraag. 

Cijfers waren al belangrijk 

Naast het belang in de huidige economisch periode zijn actuele cijfers ook in rustigere tijden altijd al essentieel geweest. Het helpt je bijvoorbeeld de volgende vragen te beantwoorden: 

Hoe krijg je inzicht in je cijfers? 

Om een goed inzicht te krijgen in je financiële positie is het volgende van belang om jezelf vooraf een aantal kritische vragen te stellen. Denk bijvoorbeeld aan: 

Waarmee cijfers jou concreet helpen 

Door op elk moment inzicht te hebben in de juiste financiële gegevens kan je op elk moment je onderneming bijsturen of commerciële kansen benutten. Zo kan je deze informatie bijvoorbeeld in de volgende situaties benutten: