Maarten Monster

Marketingmanager

Metselbedrijf Leenman, sinds 1964 gevestigd in Hardinxveld-Giessendam, is specialist op het gebied van metselwerk, kalkzandsteen-lijmwerk, voegwerk en steigerwerk. Daarnaast heeft de organisatie met Materieeldienst Leenman een tweede bedrijfsonderdeel dat zich richt op de verhuur van steigermateriaal.

Duurzame en persoonlijke relaties

Directeur Henk Leenman vertelt hoe de integrale dienstverlening van Florys en Intro Personeel de onderneming verder helpt bij het bereiken van hun strategische doelen: “Wij geloven in het waarborgen van onze continuïteit door duurzame en persoonlijke relaties aan te gaan. Sinds 2016 werken wij samen met Florys en Intro Personeel. De financieel specialisten van Florys hebben ervoor gezorgd dat we de financiële situatie van ons bedrijf op dagelijkse basis zijn gaan monitoren. Hun frisse, nuchtere blik heeft ons in staat gesteld om de organisatie beter te kunnen sturen.”

“Wij ervaren de samenwerking met Florys als betrokken en praktisch. Deze eigenschappen passen echt bij onze strategie en deze zien wij als een meerwaarde van de geboden dienstverlening. In sommige gevallen hebben we ook behoefte aan een sparringpartner voor juridische vraagstukken. Bij dergelijke gevallen winnen wij advies in bij de specialisten van Florys Arbeidsrecht. Tot slot maken we voor onze IT-infrastructuur gebruik van de diensten van Florys Proces & IT”, licht Leenman verder toe.

Beslissen doe je niet alleen, dat doe je met elkaar

“De ondernemingsvisies van Florys en Leenman sluiten goed op elkaar aan”, stelt Leenman. “Ik vind het mooi om mensen vanuit de hele organisatie bij strategische beslissingen te betrekken. Mensen maken immers het bedrijf. Binnen onze organisatie kunnen de karakters behoorlijk uiteenlopen. De kunst is om verschillende mensen zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Niet iedereen is direct in staat om een tien te scoren. Ons doel is om mensen die een zes scoren tot een zeven te brengen. Dat geeft mij veel voldoening.”

Groei vraagt om nieuwe oplossingen

“Je ziet de wereld veranderen na de crisis. Als ik de huidige situatie vergelijk met de situatie in 2008, dan is het nu een stuk drukker. Intro Personeel helpt ons om mee te groeien in de verder aantrekkende economie. De positieve trend in de branche zorgt ook voor nieuwe vragen op personeelsgebied. “Met Intro Personeel hebben we gelukkig de ideale partner gevonden voor het werven van gekwalificeerde en gemotiveerde vakmensen”.