Debora Damsteegt - Höhle

HR Manager

Als HR-manager of directeur van een mkb-bedrijf kan de personeelsadministratie soms een flinke doorn in het oog zijn – zeker wanneer je alles zelf moet doen. Of althans, probéért te doen. Op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer en heb je hulp nodig.

Verbetering van je processen

Geen schande natuurlijk. Sterker nog: je zult zien dat processen op een gegeven moment vanzelf een stuk meer gestroomlijnd en beter lopen dan je gewend bent. Dat je het overzicht kwijtraakt is overigens vaak ook iets positiefs: het betekent tenslotte dat het goed gaat met je bedrijf en dat het groeit.

Vragen, vragen en nog eens vragen

Er zijn namelijk nogal wat zaken die je in je achterhoofd moet houden als je nieuw personeel aanneemt. Hoe lang is het eerste contract dat je hem of haar wilt aanbieden? Wat voor sóórt contract ga je aanbieden? Wil je graag dat hij of zij eerst een paar maanden proeftijd krijgt? Is er sprake van een concurrentiebeding? Met welke cao moet je rekening houden? (Bovendien: alleen al over die cao vallen nog minstens net zoveel vragen te stellen.)

Geen tijd voor, geen zin in

Je kunt dit allemaal zelf uit gaan zoeken, maar in een bloeiend bedrijf heb je daar waarschijnlijk niet eens de tijd voor. En al zou je er wel de tijd voor hebben, dan heb je er vermoedelijk geen zin in. Daarom is een goede partner op het gebied van personeelsadministratie van levensbelang.

De gevolgen zijn niet te overzien

Denk maar eens na over wat er kan gebeuren als je al deze zaken niet op orde hebt. Je personeel zal waarschijnlijk binnen de kortste keren not amused zijn omdat er van alles aan de loonstrookjes mankeert. Maar met een beetje pech is dat nog je minste zorg: voordat je het weet, heb je de fiscus op je dak, omdat de financiële regelingen die je toepast niet geldig zijn of – nog erger – niet eens blijken te bestaan. Noem het rampdenken, noem het horrorscenario’s, maar je moet er simpelweg niet aan denken dat er op een dag iemand op de stoep staat die je komt vertellen dat er talloze dingen binnen jouw bedrijf niet kloppen.

Tevreden personeel

Bovendien siert het je als directeur van een bedrijf als je ervoor zorgt dat je medewerkers correct worden uitbetaald, inzicht hebben in hun dossier en weten hoeveel vrije dagen ze nog hebben. Je zult merken dat ze je daardoor (meer) gaan waarderen en uiteindelijk is dat wat je wil: tevreden werknemers. Die zetten tenslotte meestal met alle liefde een stapje extra.

Daarom vinden we bij Florys: de beste baas haalt het beste uit zijn personeelsadministratie. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? 

Ik ben geïnteresseerd