Marco Visser

Partner
Florys Financieel & Fiscaal

Het jaar vliegt voorbij. Ook in deze bijzondere tijden. Zoals je inmiddels weet heeft het kabinet een steunpakket voor ondernemers gelanceerd. Dit noodpakket bestaat onder andere uit de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid. Ook wel beter bekend als de NOW-regeling.  

Hoe zat het ook al weer?

Met de NOW-regeling kunnen ondernemers tot maximaal 90% van hun loonkosten vergoed krijgen als ze verwachten ten minste 20% omzet te verliezen over 3 maanden door de coronacrisis. Het doel van deze regeling is om ondernemers te helpen om hun personeel zoveel mogelijk binnen boord te houden. Lees meer inhoudelijke informatie over de NOW-regeling in ons coronadossier.   

Deadline 31 mei 

Ben je van plan om de NOW-regeling aan te vragen, doe dit dan op tijdDe huidige NOW-regeling is tot en met 31 mei 2020 aan te vragen. Je kunt de regeling terugwerkend aanvragen per 1 maart, 1 april of 1 mei. Vanaf de datum dat je de regeling laat ingaan, krijg je drie maanden ondersteuning vanuit het UWV.  

Florys volgt ontwikkelingen op de voet

Verschillende bronnen bevestigen dat het kabinet bezig is met een verlenging van het steunpakket voor ondernemers. Ook de NOW-regeling zal zeer waarschijnlijk worden verlengd. Het is echter nog onduidelijk op welke manier de overheid ondernemers gaat ondersteunen. Florys volgt deze ontwikkelingen op de voet. Op het moment dat de nieuwe maatregelen duidelijk worden, dan zullen wij zo snel mogelijk bij je in de lucht komen.