Maarten Monster

Marketingmanager

Marco Visser en Rindert de Kooter zijn mede-eigenaar geworden van Florys Financieel & Fiscaal. Voor u misschien een verrassing, voor Marco en Rindert is dat het allerminst. Al tijdens hun studententijd op de HEAO droomden ze ervan om ooit samen te ondernemen. Zij vertellen meer over hun droom en de verwezenlijking daarvan.

Toen Marco en Rindert elkaar in het vorige millennium in dezelfde jaargang van de accountantsopleiding ontmoetten, ontstond een vriendschap. Daar werd het zaadje geplant dat nu bij Florys tot bloei komt. Rindert: “Volgens mij hadden we twee gespreksonderwerpen: klassieke auto’s en de wens om ooit samen te ondernemen.”

Wisselende carrièrepaden

De beide mannen bewandelen allebei hun eigen carrièrepad. Rindert neemt als AA-accountant vanuit diverse accountantskantoren met name de adviesrol in het MKB op zich. Hij verbreedt zijn kennis met een fiscale opleiding en mag zich daardoor ook Register Belastingadviseur noemen. Vanuit deze rol is hij de financiële en fiscale sparringpartner voor MKB-ondernemers. Marco koos binnen de accountancy een andere richting. Na de HEAO gaat hij aan de slag in de controlepraktijk bij Ernst & Young. Tegelijk volgt hij de accountancy-opleiding aan de business universiteit Nyenrode. In 1997 rondt hij deze studie met succes af. Inmiddels werkt hij niet meer op een accountantskantoor, maar is hij verhuisd naar ‘de andere kant van de tafel’. Hij werkt als controller bij zowel een middelgrote aannemer als een landelijke goededoelenorganisatie. Zowel Marco als Rindert laten daarnaast hun ondernemersbloed stromen en starten ieder afzonderlijk hun eigen onderneming.

Samenkomende wegen

Zakelijk gezien kiezen zij dus verschillende wegen, desondanks verliezen zij elkaar privé niet uit het oog. Hetzelfde geldt voor de wens om ooit samen te ondernemen. In 2012 maakt Marco de overstap naar Florys. Samen met Nico bouwt hij het jonge bedrijf uit. Vanwege zijn fiscale kennis wordt Rindert af en toe ingevlogen voor adviesopdrachten bij klanten. Florys groeit hard en daarom wordt Rindert gevraagd of hij wellicht bij Florys wil komen werken. Eind 2014 resulteert dit erin dat Rindert zich bij de club voegt.

Groei

De ervaring van Marco en Rindert gecombineerd met het enthousiaste, vakkundige team van collega’s blijken een perfecte voedingsbodem voor succes. Marco: “Florys Financieel & Fiscaal groeit aan alle kanten. Dat is alleen maar mogelijk door onze collega’s, die iedere dag met onze klanten meedenken en voor hen klaar staan. Daarnaast brachten Rindert en ik allebei steeds meer van onze relaties in als klant.” “Precies”, vult Rindert aan, “daardoor werd de onderneming eigenlijk steeds meer eigen. Nico kon het hierdoor steeds verder loslaten en zich richten op de andere labels van Florys. Toen vorig jaar het aanbod kwam om op basis van gelijkwaardigheid te gaan participeren in Florys Financieel & Fiscaal voelde dat enerzijds als een logische stap, maar tegelijk ook een hele mooie blijk van waardering.”

Verbondenheid

Marco en Rindert kiezen er bewust en vol overtuiging voor om onder de Florys-vlag verder te gaan. Marco legt uit: “We houden die verbondenheid vast. We geloven namelijk in de kracht van het totaal. Het netwerk en de complementaire dienstverlening van Florys is waar wij onze klanten mee kunnen laten bloeien. Vanuit onze genen en accountancy-ervaring hebben wij het roer in handen, maar we varen geen eigen koers.”

Verandering

Gaat alles nu veranderen voor klanten? “Nee”, zegt Rindert, “althans, er verandert niets extra. De branche waarin we actief zijn verandert constant. Digitalisering hebben wij in een vroeg stadium omarmd en hierover kennis opgebouwd. Daarnaast volgen wij ontwikkelingen op de voet. Dat heeft erin geresulteerd dat wij nu ook de kant van business intelligence opgaan. Hiermee kunnen wij onze klanten van dienst zijn, zodat zij nog meer kunnen sturen op informatievoorziening en procesinrichting. Marco onderstreept: “Onze kracht zit in de toepassing van moderne technologie, maar altijd in combinatie met persoonlijke aandacht. Want die staat bij ons altijd voorop. Zo kunnen we door het verwezenlijken van onze droom, ook de dromen en wensen van klanten en het fantastische team in vervulling laten gaan.”