Douwe de Haan

Arbeidsjurist

De juridische en administratieve vragen die flexondernemers aan ons stellen zijn divers. Het is niet moeilijk om een overzicht te maken van vragen die flexondernemers aan ons voorleggen. In deze bijdrage zetten we de top-10 van juridische en administratieve vragen in een willekeurige volgorde voor je op een rij. 

1.Uitzendbureau starten

Wij hebben als starter in de flexbranche een droom, maar nu de werkelijkheid. Kunnen jullie ondersteunen in backofficediensten en de opstart van onze uitzendonderneming? 

Ik wil antwoord op deze vraag

2.Voorwaarden klant vs. eigen voorwaarden

Welke risico’s loop ik als de inkoopvoorwaarden van onze klant van toepassing zijn en niet onze eigen algemene voorwaarden? 

Ik wil antwoord op deze vraag

3.De inlenersbeloning

Wij hebben vaak discussie met opdrachtgevers over de inschaling van onze flexkrachten. Hoe moeten wij de inlenersbeloning nu precies toepassen? En hoe kunnen we ermee omgaan als de opdrachtgever te weinig informatie geeft over de geldende arbeidsvoorwaarden?  

Ik wil antwoord op deze vraag

4.Tijdelijk geen werk bij opdrachtgever

Ik heb een werknemer met een fase B/3 overeenkomst. De opdrachtgever heeft tijdelijk geen werk. Kan ik de opdrachtgever houden aan onze overeenkomst en door blijven factureren? En wanneer kan ik een fase B/3 overeenkomst beëindigen? 

Ik wil antwoord op deze vraag

5.Eigenrisicodrager voor de ziektewet

Ik weet dat veel flexondernemers eigenrisicodrager zijn voor de Ziektewet. Is dat ook voor mijn onderneming een verstandige keuze? 

Ik wil antwoord op deze vraag

6.Scholing nieuwe intercedenten

Ik heb een nieuwe intercedent aangenomen. Hij gaat al snel veel contact hebben met opdrachtgevers en flexkrachten. Kunnen jullie hem in een middagje bijpraten over de juridische aspecten van uitzenden, zodat hij niet met een mond vol tanden staat bij een eenvoudige vraag? 

Ik wil antwoord op deze vraag

7.Mogelijkheden payrolling of bemiddelen zzp'ers

Eén van mijn klanten vraagt of we ook aan payrolling doen en of we zzp’ers kunnen bemiddelen? Met welke aandachtspunten moet ik rekening houden als we dat gaan doen? 

Ik wil antwoord op deze vraag

8.Certificering uitzendonderneming

Ik wil mijn onderneming laten certificeren. Kunnen jullie de audits voor mij voorbereiden?  

Ik wil antwoord op deze vraag

9.Uitzenden buitenlands personeel

Waar moet ik op letten als ik buitenlands personeel ga uitzenden?  

Ik wil antwoord op deze vraag

10.Optimale kostprijs

Kunnen jullie mijn kostprijs eens doorrekenen en advies geven over mogelijkheden om mijn kostprijs te verlagen?  

Ik wil antwoord op deze vraag

Andere vraag?

Heb jij een vraag en ben je benieuwd naar het antwoord of wil je weten wat Florys voor je kan betekenen? Neem dan contact op met je contactpersoon bij Florys. Natuurlijk kun je ons ook bellen via ons telefoonnummer 0184-208200 of een mail sturen naar backoffice@florys.nl.