Maarten Monster

Marketingmanager

Wie zijn of haar oor deze ochtend te luister legt, komt veel te weten. Belangrijke informatie over nieuwe wet- en regelgeving en innovatieve backoffice software wordt gepresenteerd. Enkele conclusies kunnen al snel getrokken worden: de veranderende arbeidsmarkt blijft de gemoederen bezighouden. En: nadenken over toekomstige ontwikkelingen blijft nodig.

Arbeidsjurist Douwe de Haan (Florys) beet het spits af met een presentatie over de Wet arbeidsmarkt in Balans (WAB). Een wet waarover in juni gestemd wordt in de Tweede Kamer. Niet voor niets had deze twee editie de titel ‘Uw flexonderneming op de wip door de WAB?’ meegekregen. De nieuwe wetgeving en de gevolgen daarvan roepen genoeg vragen op, zo blijkt. Menig ondernemer vuurt tijdens de sessie vragen op De Haan af. Bijvoorbeeld over de ontwikkelingen omtrent de oproepovereenkomst. Een deskundig antwoord volgt. “Stel je roept een werknemer of uitzendkracht op om te werken van ’s ochtends tien tot ’s middags drie en het wijzigt naar elf uur tot drie uur. Dan heeft die persoon recht op uitbetaling vanaf tien uur.” De oproepovereenkomst is niet het enige onderwerp dat aan bod komt. Ook andere belangrijke onderwerpen zoals payrolling, de WW-premie en de transitievergoeding passeren de revue.

Software

Een totaal ander onderwerp, maar niet minder belangrijk, is een uur later aan de beurt. Jochem Eerden van HelloFlex brengt het gelijknamige softwarepakket bij de ondernemers onder de aandacht. “Veel van jullie zullen nu ongetwijfeld nog met UBplus werken. Van dat softwarepakket blijft op termijn alleen een vernieuwde versie over. Wil je echt bijblijven dan moet je innovatieve backoffice software aanschaffen.”

Na deze soms iewat pittige kost kan er worden genoten van andere kost: belegde broodjes gezond met sinaasappelsap. En er kan natuurlijk worden bijgepraat met collega-ondernemers. Maar niet voordat Arjan Meester van OrangePeak kort zijn oplossingen op het gebied van backoffice-koppelingen en managementrapportages heeft gepresenteerd. Genoeg stof tot nadenken dus.

Download

Presentatie Gevolgen WAB voor de flexbranche
Presentatie HelloFlex Group