Marco Visser

Partner
Florys Financieel & Fiscaal

Een samenwerking tussen een administratiekantoor en een accountantskantoor. Het klinkt wellicht wat onlogisch in de oren. Maar dit is wel precies wat de combinatie Florys en O2 Accountants inhoudt. Hans Liefrink, partner van O2 Accountants, en Marco Visser, directeur van Florys Financieel & Fiscaal, vertellen over hun unieke samenwerking, die werd geboren aan de rand van het korfbalveld.

De oorsprong van de samenwerking tussen Florys en O2 ligt wat verder in het verleden. Hans rakelt herinneringen op: “Jaren geleden heb ik met Marco samengewerkt bij Ernst & Young Accountants in Dordrecht en hebben we samen in diverse controleteams gezeten. De samenwerking was toen al erg leuk en we wisten wat we aan elkaar hadden.
 
We zijn in de loop der jaren eigenlijk allebei een andere kant op gegaan en het contact ging verloren.” Toch vonden de twee elkaar terug. Marco vertelt: “In 2014 ging ik vanuit Florys op zoek naar mogelijkheden om sportclubs te sponsoren. Zo kwam ik in contact met korfbalclub SKC Merwede in Sliedrecht. Toen bleek dat Hans in de sponsorcommissie zat, was het contact snel gelegd en het contract snel getekend. Toen we elkaar hadden gevonden op het gebied van sponsoring, wisten we elkaar ook op zakelijk gebied weer te vinden.”
 

O2 Accountants

Maar wat kenmerkt O2 Accountants eigenlijk? Hans beschrijft: “Onze accountancy dienstverlening gaat verder dan de gemarkeerde route die de meeste accountants volgen. Wij laten het toekomstige reilen en zeilen van onze klanten zwaar meewegen in onze aanpak. Wij bouwen aan een duurzame relatie met hen, gebaseerd op wederzijds respect en een proactieve houding ten aanzien van onze klant en regelgeving. Bij ons werken uitsluitend ervaren en goed opgeleide mensen, die servicegericht en betrokken zijn. Daardoor zijn we flexibel en kunnen we snel schakelen. Doordacht en doelgericht.
 
” Er zijn volgens Hans duidelijk gelijkenissen tussen de werkwijze van Florys en O2. “We leveren allebei graag een hoge kwaliteit en zoeken naar kansen voor onze klanten en voor onszelf. Simpel gezegd spreken we gewoon dezelfde taal.”
 

Samenwerkingsvorm

De gedeelde waarden van beide ondernemingen bleken voedingsbodem voor een vruchtbare samenwerking, legt Marco uit. “Sommige van onze klanten zijn controleplichtig. Omdat Florys de administratie voor die klanten doet, mogen wij geen accountantsverklaring afgeven. O2 Accountants is de perfecte oplossing. Omdat zij onze werkwijze kennen, kunnen zij de controle efficiënt uitvoeren. Daarmee besparen onze klanten op de accountantskosten. Zo snijdt het mes aan drie kanten.”
 
Hans vult aan: “Onze werkwijze hebben we op elkaar afgestemd en de efficiency hierin opgezocht, zodat we geen dubbel werk hoeven uit te voeren. Een efficiënt (digitaal) proces en daarmee scherpe tarieven. Op deze manier is iedereen blij. Onze klanten profiteren hiermee van de expertise van beide bedrijven. Zo krijgen we een zuiver en efficiënt proces en versterken we elkaar.”
 

Concurrentie

Een buitenstaander zou de bedrijven als concurrerend kunnen beschouwen. Dit ziet Marco echter anders. “Concurrentie? Dat valt reuze mee. Onze dienstverlening ligt zeker dicht bij elkaar en soms overlapt het zelfs een beetje. Maar het belang van onze klanten staat voorop en we vertrouwen elkaar. Dat is een prima basis voor een goede samenwerking. Door te delen kunnen wij vermenigvuldigen.”
 
Hans stemt in: “In concurrentie geloof ik niet. Geloof in je eigen kracht en zoek naar versterking op de gebieden waar je zelf minder sterk in bent. Het is net als korfbal, waar wij elkaar opnieuw ontmoetten: iedereen excelleert met een juiste opstelling van het team, de juiste mensen op de juiste plek. Zorg voor een goede samenwerking en vul elkaar aan. Met elkaar voor elkaar. Zo blijft het plezierig en doet iedereen wat hij leuk vindt.”