Bevestig je antwoord via het formulier om kans te maken op 2 VIP-kaarten voor het EK Afstanden.

Bevestig je antwoord: "Onvoldoende grip op verzuim"
 

Wees gerust, je bent niet alleen op de wereld. Bij Florys spreken we regelmatig ondernemers die het lastig vinden om grip te houden op verzuim. Het moment dat je werknemer zich ziek meldt is erg vervelend. Vooral voor de werknemer zelf, maar ook voor jou als werkgever. Met name als het uitvallen een ernstige oorzaak heeft is het lastig om de situatie in de hand te houden. Bovendien kost de begeleiding van zieke werknemers al snel veel tijd en geld.

Helaas kan ziekte ons allemaal overkomen. Maar jij wilt dat je collega zo snel mogelijk beter is en de volgende ochtend weer lekker aan de slag gaat. Je mist de goede gesprekken, maar ook de productie en creativiteit. Maar zo vlot gaat het niet altijd. Ondertussen wil jij wil goed voor je werknemer zorgen. Daar is intensieve begeleiding voor nodig. Als je dit niet kunt bieden, is het lastig om goede zorg te bieden en verlies je grip en het overzicht. Dat kan nare gevolgen hebben.

Onderneem je geen actie? Dan heeft dit wellicht negatieve gevolgen:

  • Een onderdeel van je bedrijf ligt stil of draait minder soepel nu je collega ziek thuis zit. Dit kost geld en er komt meer druk op de andere collega’s. De groei van je onderneming komt in gevaar. 
  • Een zieke werknemer kost je veel geld omdat je hem moet doorbetalen. Als je dit deel hebt herverzekerd, dan stijgt je premie en dus je werkgeverslasten.
  • Je komt in tweestrijd. Enerzijds wil je correcte en voldoende aandacht geven. Aan de andere kant heb je al zo weinig tijd. Dat terwijl met de juiste aandacht verzuim soms zelfs voorkomen kan worden!

Waarom oplossingen van Florys werken

Florys ondersteunt bedrijven met een doortastende begeleiding bij een ziekmelding. Dit doen wij met oprechte aandacht en duidelijke communicatie. We zorgen voor grip op de situatie en realiseren daarmee kostenbesparing en rust voor jou als werknemer. 

Wil je meer weten over de manieren waarop wij bedrijven succesvol helpen met het creëren van grip op verzuim? Neem dan contact op met onze specialist Kees. Kees zorgt niet alleen goed voor bijen - hij is imker in zijn vrije tijd - maar kan ook heel goed voor jouw mensen zorgen!

 

Bevestig jouw antwoord: "Onvoldoende grip op verzuim" 


Benieuwd hoe wij jouw salarisadministratie naar een hoger niveau kunnen tillen?

Debora staat voor je klaar

Alles op een rij