Hoe kan ik mijn wachtwoorden veilig en professioneel beheren

Als ondernemer of manager werk je er dagelijks mee: persoonsgegevens, financiele informatie en operationele data die essentieel zijn voor de groei of continuïteit van je bedrijf. Natuurlijk wil jij niet dat elke wildvreemde bij deze gegevens kan en probeer je steeds betere wachtwoorden te verzinnen. Maar wat is eigenlijk een sterk wachtwoord? En hoe verzin je na honderd keer nog een uniek en veilig wachtwoord die je ook nog eens kunt onthouden? Daarnaast wil je natuurlijk wel dat jij en je collega's overal en snel toegang hebben tot de belangrijkste systemen, zonder dat je bedrijf gevaar loopt door cybercriminaliteit of ransomware.

Wij spreken steeds meer ondernemers die het moeilijk vinden om de grote hoeveelheid gebruikersnamen en wachtwoorden goed te managen. Daarnaast levert het je medewerkers genoeg frustratie op wanneer zij steeds weer bij hun collega moeten navragen wat ook alweer het wachtwoord van dat ene systeem is. Wanneer het wachtwoordbeheer niet op orde is, belanden inloggegevens vroeg op laat op geeltjes aan het beeldscherm, in allerlei exotische Excel- en Wordbestanden of soms zelfs op de persoonlijke Google Drive van jouw medewerkers. Met grote veiligheidsrisico's tot gevolg! Je hebt links en rechts wel eens iets gehoord over digitale wachtwoordkluizen met spannende namen als 1Password, Keepass, Bitwarden, Kaspersky of Lastpass. En 2FA heb je ook wel eens langs horen komen, maar je hebt net niet voldoende kennis om dit zelf te implementeren en te beheren. Je weet dat je iets moet doen, maar in de hectiek van de dag stel je het toch maar weer even uit. Je slaapt er niet rustig van en het is je grootste nachtmerrie, wanneer jouw volledige bedrijfsproces wordt gegijzeld door ransomware van kwaadwillende cybercriminelen. In dit geval geldt: beter voorkomen dan genezen. 

Stel je professioneel wachtwoordbeheer langer uit? Dan loopt je bedrijf enorme risico's:

  • Jouw medewerkers raken steeds wachtwoorden kwijt. Je collega's gaan zelf maar op zoek naar creatieve en onveilige plekken om inlogcodes op te slaan. Dit kost jou en je personeel onnodig veel tijd en het werk wordt er ook niet makkelijker op. Daarnaast zit het je gewoon niet lekker dat je dit niet goed hebt geregeld.
  • Je collega's gebruiken onveilige wachtwoorden zoals "Welkom2022". Voor je het weet liggen jouw kostbare gegevens op straat en worden je bedrijfssystemen gegijzeld door ransomware. Je besluit een flinke som losgeld te betalen aan een hacker voor het ontsleutelen van jouw bedrijfsnetwerk. Een enorme financiele domper voor je bedrijf.
  • Door onvoldoende dataveiligheid loopt je onderneming imagoschade op. Opdrachtgevers en leveranciers willen geen zaken meer met je doen als hun gegevens bij jou niet veilig zijn.

Waarom de Wachtwoord Management oplossingen van Florys werken

Bij Florys Proces & IT zijn we gespecialiseerd in de implementatie en het beheer van professioneel Wachtwoord Management en zorgen daarmee voor een gebruikersvriendelijke en veilige manier om met jouw kostbare gegevens te kunnen werken. Daarnaast kunnen we jouw medewerkers helpen met veiligheidstrainingen, zodat iedereen verantwoord met jouw data omgaat. Zo bescherm je jouw onderneming tegen kwaadwillenden en kun jij zorgeloos blijven doen waar je goed in bent, namelijk ondernemen!

Wil je meer weten over de oplossing die bij jouw onderneming past op het gebied van wachtwoordmanagement? Tim helpt je graag verder!


Meer weten over de oplossingen op het gebied van Proces & IT?

Tim helpt je graag uit de puree!

Alles op een rij