Werkgever en het Coronavirus

De gevolgen van het coronavirus zullen inmiddels niemand meer ontgaan zijn. De impact op de economie is groot en veel ondernemers zitten met vragen. Het coronavirus heeft grote impact op ons dagelijks leven, zowel privé als zakelijk. Juist in deze tijd hebben wij elkaar hard nodig. Daarom is het goed om te weten dat de specialisten van Florys beschikbaar zijn om jou als ondernemer te adviseren en te helpen.

Gevolgen corona voor werkgevers

Nu al zijn de gevolgen merkbaar. Denk bijvoorbeeld aan het wegvallen van opdrachten van zzp’ers, maar ook aan het feit dat orders worden teruggetrokken of uitgesteld. Bovendien houden veel ondernemers nu de hand op de knip of zijn – op z’n minst – voorzichtig met het doen van grotere uitgaven. Verder kondigt de overheid diverse maatregelen aan, maar heb je misschien geen flauw idee wat deze betekenen?

Waarom Florys je kan helpen in deze spannende tijd?

Hoe dan ook: gelukkig is Florys er en staan we werkgevers ook in deze tijd terzijde. Omdat onze werkprocessen op orde zijn, kunnen we onze klanten blijven adviseren. We denken mee over het beheersen en beperken van de kosten en adviseren ondernemers hoe ze op een slimme manier gebruik kunnen maken van de faciliteiten die de overheid biedt. 

Neem contact met Florys op, meld je aan voor onze mailings of volg onze webinars. Wij helpen je graag met onze expertise en kennis.


Sparren met een strategisch partner & adviseur

over de gevolgen van Corona voor jouw bedrijf?

 • Nieuws-

  Loonmutaties Juni 2023

  Lees meer

  Hier vind je het overzicht met de belangrijkste loon- en cao mutaties over de maand juni 2023.

  Nathalie de Bie - de Jong


 • Nieuws-

  Loonmutaties Juli 2023

  Lees meer

  Hier vind je het overzicht met de belangrijkste loon- en cao mutaties over de maand juli 2023.

  Nathalie de Bie - de Jong


 • Nieuws-

  Wijzigingen in uitzend-cao per 17 maart 2023

  Lees meer

  Op vrijdag 17 maart jl. heeft de Hoge Raad de, inmiddels overbekende, uitspraak gedaan over de toepassing van het uitzendbeding bij ziekte. In reactie op deze uitspraak hebben de ABU en NBBU in overleg met de vakbonden enkele aanpassingen doorgevoerd in de uitzend-cao.

  Douwe de Haan


 • Nieuws-

  Invoering uniform wettelijk minimumloon per 1 januari 2024

  Lees meer

  Werknemers die het minimumloon verdienen en een werkweek hebben die langer is dan 36 uur krijgen een hoger uurloon. Dit is een gevolg van een nieuw initiatiefvoorstel waarmee de ministerraad recent heeft ingestemd. De beoogde inwerkingtredingsdatum van de wet is 1 januari 2024.

  Douwe de Haan


 • Nieuws-

  Loondoorbetaling bij ziekte van AOW-er van 13 naar 6 weken

  Lees meer

  Als je als werkgever een AOW-gerechtigde werknemer in dienst hebt (in dienst houdt of juist in dienst wil nemen), zijn er een aantal zaken anders geregeld dan bij jongere werknemers die nog geen AOW ontvangen. Niet alle werkgevers zijn zich hiervan bewust. Omdat hier binnenkort weer een wijziging in plaatsvindt, zetten we deze wijziging en andere aandachtspunten voor je op een rij.

  Nathalie de Bie - de Jong


 • Nieuws-

  Aangekondigde maatregelen voor de arbeidsmarkt

  Lees meer

  Begin april presenteerde minister van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) een pakket voorstellen om de arbeidsmarkt aan te passen. In het pakket worden meerdere maatregelen aangekondigd die het doel hebben om werknemers meer zekerheid te geven en het aantal flexkrachten terug te dringen. Hoewel het nog een tijd duurt voordat de maatregelen worden ingevoerd, informeren we je in dit bericht over de belangrijkste aangekondigde maatregelen die ook voor de flexbranche vergaande gevolgen zullen hebben.

  Douwe de Haan


 • Nieuws-

  Loonmutaties Mei 2023

  Lees meer

  Hier vind je het overzicht met de belangrijkste loon- en cao mutaties over de maand mei 2023.

  Adriaan Scheper


Webinars: gevolgen coronavirus werkgevers

De impact op de economie is groot en veel ondernemers zitten met vragen.

Daarom organiseert Florys webinars met een live Q&A over de effecten van het Coronavirus op jouw onderneming!

Bekijk de webinars

Alles op een rij