Werkgever en het Coronavirus

De gevolgen van het coronavirus zullen inmiddels niemand meer ontgaan zijn. De impact op de economie is groot en veel ondernemers zitten met vragen. Het coronavirus heeft grote impact op ons dagelijks leven, zowel privé als zakelijk. Juist in deze tijd hebben wij elkaar hard nodig. Daarom is het goed om te weten dat de specialisten van Florys beschikbaar zijn om jou als ondernemer te adviseren en te helpen.

Gevolgen corona voor werkgevers

Nu al zijn de gevolgen merkbaar. Denk bijvoorbeeld aan het wegvallen van opdrachten van zzp’ers, maar ook aan het feit dat orders worden teruggetrokken of uitgesteld. Bovendien houden veel ondernemers nu de hand op de knip of zijn – op z’n minst – voorzichtig met het doen van grotere uitgaven. Verder kondigt de overheid diverse maatregelen aan, maar heb je misschien geen flauw idee wat deze betekenen?

Waarom Florys je kan helpen in deze spannende tijd?

Hoe dan ook: gelukkig is Florys er en staan we werkgevers ook in deze tijd terzijde. Omdat onze werkprocessen op orde zijn, kunnen we onze klanten blijven adviseren. We denken mee over het beheersen en beperken van de kosten en adviseren ondernemers hoe ze op een slimme manier gebruik kunnen maken van de faciliteiten die de overheid biedt. 

Neem contact met Florys op, meld je aan voor onze mailings of volg onze webinars. Wij helpen je graag met onze expertise en kennis.


Sparren met een strategisch partner & adviseur

over de gevolgen van Corona voor jouw bedrijf?

 • Nieuws-

  Loonmutaties Juli 2022

  Lees meer

  Hier vind je het overzicht met de belangrijkste loon- en cao mutaties over de maand juni 2022.

  Gysette Stuurbrink


 • Nieuws-

  De Richtlijn Transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden, moet ik daar iets mee?

  Lees meer

  De laatste maanden heb je vast wel iets over gelezen over het wetsvoorstel voor Transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden. Maar wat staat er nu precies in dit wetsvoorstel en moet jij daar binnen je bedrijf ook mee aan de slag?

  Gysette Stuurbrink


 • Nieuws-

  Een goed verzuimprotocol: waar moet deze aan voldoen?

  Lees meer

  De Wet verbetering poortwachter verplicht bedrijven om een verzuimprotocol te hebben. Wil jij een verzuimprotocol opstellen voor jouw organisatie of weten of alle belangrijke onderdelen in jouw verzuimprotocol zijn opgenomen? Dan is dit artikel bestemd voor jou.

  Gysette Stuurbrink


 • Nieuws-

  Wetswijzigingen voor arbeidsovereenkomsten en ouderschapsverlof, is jouw vereniging of stichting voorbereid?

  Lees meer

  Op 1 augustus 2022 moet de Europese Richtlijn Transparante Arbeidsvoorwaarden geïmplementeerd zijn in de Nederlandse wetgeving. Moet jij daar binnen jouw vereniging of stichting ook mee aan de slag? Daarnaast treedt op 2 augustus 2022 de Wet betaald ouderschapsverlof in werking. Welke gevolgen heeft dit voor jouw organisatie en hoe speel je daarop in?

  Gysette Stuurbrink


 • Nieuws-

  Ziekte tijdens vakantie, hoe ga je ermee om?

  Lees meer

  Het is (bijna) weer zover, de vakantieperiode breekt aan. Misschien gaat je bedrijf wel een aantal weken dicht of heb je juist de vakanties van je werknemers zo ingepland zodat de werkzaamheden van jouw bedrijf tijdens hun afwezigheid gewoon doorgaan. Zo kan iedereen met een gerust hart op vakantie. Maar wat nu als je werknemer tijdens zijn vakantie ziek wordt? En mag de werknemer die al ziek is eigenlijk ook op vakantie? In dit artikel zetten wij de relevante informatie voor je op een rij.

  Gysette Stuurbrink


 • Nieuws-

  Wettelijk minimum(jeugd)loon per 1 juli 2022

  Lees meer

  Per 1 juli 2022 zullen de brutobedragen van het wettelijk minimum(jeugd)loon weer stijgen. Je bent als werkgever verplicht om je werknemers tenminste het minimumloon te betalen. De Inspectie SZW controleert of werkgevers zich hier daadwerkelijk aan houden en kan hoge boetes opleggen wanneer deze regels niet worden nageleefd.

  Nathalie de Bie - de Jong


 • Nieuws-

  Uitbetaling van vakantiegeld

  Lees meer

  In de maanden mei of juni wordt het gereserveerde vakantiegeld uitbetaald aan werknemers. In dit artikel zetten wij alle regels en aandachtspunten hierbij voor je op een rij.

  Gysette Stuurbrink


Webinars: gevolgen coronavirus werkgevers

De impact op de economie is groot en veel ondernemers zitten met vragen.

Daarom organiseert Florys webinars met een live Q&A over de effecten van het Coronavirus op jouw onderneming!

Bekijk de webinars

Alles op een rij