Werkgever en het Coronavirus

De gevolgen van het coronavirus zullen inmiddels niemand meer ontgaan zijn. De impact op de economie is groot en veel ondernemers zitten met vragen. Het coronavirus heeft grote impact op ons dagelijks leven, zowel privé als zakelijk. Juist in deze tijd hebben wij elkaar hard nodig. Daarom is het goed om te weten dat de specialisten van Florys beschikbaar zijn om jou als ondernemer te adviseren en te helpen.

Gevolgen corona voor werkgevers

Nu al zijn de gevolgen merkbaar. Denk bijvoorbeeld aan het wegvallen van opdrachten van zzp’ers, maar ook aan het feit dat orders worden teruggetrokken of uitgesteld. Bovendien houden veel ondernemers nu de hand op de knip of zijn – op z’n minst – voorzichtig met het doen van grotere uitgaven. Verder kondigt de overheid diverse maatregelen aan, maar heb je misschien geen flauw idee wat deze betekenen?

Waarom Florys je kan helpen in deze spannende tijd?

Hoe dan ook: gelukkig is Florys er en staan we werkgevers ook in deze tijd terzijde. Omdat onze werkprocessen op orde zijn, kunnen we onze klanten blijven adviseren. We denken mee over het beheersen en beperken van de kosten en adviseren ondernemers hoe ze op een slimme manier gebruik kunnen maken van de faciliteiten die de overheid biedt. 

Neem contact met Florys op, meld je aan voor onze mailings of volg onze webinars. Wij helpen je graag met onze expertise en kennis.


Sparren met een strategisch partner & adviseur

over de gevolgen van Corona voor jouw bedrijf?

 • Nieuws-

  Corona en vakantie – een tijd om (naar) uit te kijken

  Lees meer

  Het vakantieseizoen is weer aangebroken. Ondanks de beperkingen als gevolg van het coronavirus zijn veel mensen weer bezig met hun vakantieplannen. Hoe ga je hier als werkgever op een goede manier mee om? Douwe de Haan beantwoordt de belangrijkste vragen voor werkgevers.

  Douwe de Haan


 • Nieuws-

  Loonmutaties augustus 2020

  Lees meer

  Hier vind je het overzicht met de belangrijkste loon- en cao mutaties over de maand augustus 2020.

  Adriaan Scheper


 • Nieuws-

  Overstappen naar een ander softwarepakket? 10 gouden tips van Debora

  Lees meer

  Overstappen naar software voor de backoffice, midoffice of frontoffice? Daar zit jij eigenlijk niet op te wachten. Graag help ik je om je een beeld te vormen bij wat zo’n proces daadwerkelijk inhoudt. Lees het volledige artikel.

  Debora Damsteegt - Höhle


 • Nieuws-

  Tweede Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW-2)

  Lees meer

  In maart van dit jaar presenteerde het kabinet een noodpakket dat ondernemers ondersteunde bij de gevolgen van de coronacrisis. Eén van de regelingen betrof de NOW waarmee werkgevers een tegemoetkoming in de loonkosten konden aanvragen. De eerste NOW-regeling had betrekking op de loonkosten van de maanden maart, april en mei. Inmiddels is een tweede NOW-regeling gelanceerd (NOW-2) die een tegemoetkoming biedt in de loonkosten van de maanden juni tot en met september. In dit bericht informeren we je op hoofdlijnen over NOW-2. Daarbij gaan we ook in op de verschillen met NOW-1.

  Arjan den Besten & Douwe de Haan


 • Nieuws-

  Data-specialist Wim helpt klanten vooruit te kijken

  Lees meer

  Data, als één iemand bij Florys er veel mee doet dan is het Wim van der Linden wel. Als BI-consultant maakt hij klanten gelukkig met overzichtelijke rapportages in Power BI.

  Hans Bossenbroek


 • Nieuws-

  Het belemmeringenverbod getoetst

  Lees meer

  In de Waadi is het zogenoemde belemmeringenverbod opgenomen. Dit verbod volgt ook uit de Uitzendrichtlijn. Het doel van het verbod is om de toegang tot vast werk voor de ter beschikking gestelde werknemer te verbeteren. Eerder deze maand is een uitspraak gepubliceerd waarin wordt ingegaan op de vraag wat verstaan moet worden onder ‘vast werk’. In deze bijdrage praten we je bij.

  Douwe de Haan


 • Nieuws-

  Tijdelijke overbruggingsregeling voor flexibele arbeidskrachten (TOFA)

  Lees meer

  De uitbraak van het coronavirus heeft enorm ingrijpende gevolgen voor werkgevers en werknemers. Het kabinet heeft een noodpakket voor banen en economie aangekondigd, met regelingen als de NOW en de TOZO. Flexwerkers komen niet altijd voor een WW-uitkering in aanmerking. Om te voorkomen dat deze mensen ‘tussen wal en schip vallen’ heeft het kabinet de TOFA-regeling opgesteld. In dit bericht informeren we je over de hoofdlijnen van de regeling die op 11 juni werd gepubliceerd.

  Douwe de Haan


Webinars: gevolgen coronavirus werkgevers

De impact op de economie is groot en veel ondernemers zitten met vragen.

Daarom organiseert Florys webinars met een live Q&A over de effecten van het Coronavirus op jouw onderneming!

Bekijk de webinars

Alles op een rij