Nathalie de Jong

Backoffice Specialist

Het is bijna 4 jaar geleden dat door de gewijzigde ketenregeling ook de regels voor uitzenden in fase B/3 veranderden: vanaf 1 juli 2015 konden er in deze fase in een periode van 4 jaar maximaal 6 contracten jaar worden gegeven. Nu, 4 jaar later, nadert de eerste groep uitzendkrachten het einde van fase B/3. Dat stelt uitzendorganisaties voor de vraag of er een contract voor onbepaalde tijd wordt aangeboden. In dit bericht informeren we u over de aandachtspunten.

Hoe zat het ook al weer?

Voorheen duurde de periode van fase B (ABU) en fase 3 (NBBU) resp. 2 jaar en 1 jaar. Bij de invoering van de WWZ per juli 2015 wijzigde de ketenregeling naar 3 contracten in 2 jaar. Daardoor veranderde ook de duur en aantal contracten voor uitzendbureaus. Dit betekende dat er vanaf die tijd 5,5 jaar flexibel kon worden uitgezonden.

Afwegingen fase C/fase 4

Inmiddels zijn we dus zover en wordt de vraag actueel of uitzendorganisaties contracten voor onbepaalde tijd willen aanbieden.
Let op dat je tijdig de afweging maakt, zodat je uiterlijk een maand van te voren kan aanzeggen (en opzeggen als het contract niet wordt verlengd). Houd er rekening mee dat de transitievergoeding verschuldigd is als het contract op initiatief van de werkgever niet wordt verlengd.

Welke overwegingen kunnen een rol spelen bij het beantwoorden van de vraag of je een overeenkomst voor onbepaalde tijd aanbiedt? We noemen er een paar:

Afronding

Florys kan u adviseren bij het aangaan van uitzendovereenkomsten voor onbepaalde tijd en in het verlengde daarvan, bij het maken van afspraken met uw opdrachtgevers. Wanneer u interesse hebt in onze dienstverlening, dan kunt u contact met ons opnemen op 0184 – 208 208 of via nathalie@florys.nl