Zieke uitzendkracht! Wat nu?

Maandagmorgen. Met frisse moed en vol trots stap je het kantoor van je uitzendonderneming binnen. Je belangrijkste klant belt: één van je inleenkrachten is niet komen opdagen. Dan valt je oog op een appje: “Ik voel me niet zo goed, morgen hoop ik er weer te zijn”. Je vertrouwt het niet helemaal, maar kijkt het eerst even aan. Enkele dagen later heb je nog altijd niets gehoord en besluit je zelf maar even te bellen, maar al snel hoor je: “dit is de voicemail van…” Wat nu? Hoe leg je dit uit aan je opdrachtgever?

Het bovenstaande voorbeeld is misschien wat extreem. Feit is dat onvoldoende grip op verzuim je flexonderneming een boel geld en energie kan kosten. Wij spreken regelmatig flexondernemers die eigenlijk niet goed weten hoe ze professioneel en tactvol met verzuimmeldingen moeten omgaan. Ziekte is niet altijd de oorzaak van het verzuim en in sommige gevallen had met de juiste aanpak het verzuim zelfs voorkomen kunnen worden. Stel jezelf daarom eerlijk de vraag of je verzuimbegeleiding niet gewoon aan een professional moet overlaten. Laat je toch alles bij het oude, dan kan dit negatieve gevolgen hebben.

Onderneem je geen actie? Dan heeft dit wellicht negatieve gevolgen:

  • Je hebt onvoldoende grip op de begeleiding van zieke uitzendkrachten. Het verzuim neemt toe en je hebt geen idee hoe je dit kunt minimaliseren. Dit kost geld en je opdrachtgevers worden er ook niet gelukkig van!
  • Door toenemende of langdurige ziektegevallen betaal je een steeds hogere WGA-premie. Je besluit dan maar om dit door te berekenen in je kostprijs.
  • Door je hogere kostprijs ben je niet voldoende concurrerend in de markt. Dit gaat opdrachtgevers kosten!

Waarom oplossingen van Florys werken

Florys ondersteunt bedrijven met een doortastende begeleiding bij een ziekmelding. Dit doen wij met oprechte aandacht en duidelijke communicatie. We zorgen voor grip op de situatie en realiseren daarmee kostenbesparing en rust voor jou als werkgever. 

Wil je meer weten over de manieren waarop wij flexondernemers succesvol helpen met het creëren van grip op verzuim? Neem dan contact op met onze specialist Kees. Kees zorgt niet alleen goed voor bijen - hij is imker in zijn vrije tijd - maar kan ook heel goed voor jouw mensen zorgen!


Benieuwd hoe jij grip kunt krijgen op verzuim?

Kees staat voor je klaar

Alles op een rij