Mijn eigen uitzendbureau. En nu?

Na jaren gewerkt te hebben als recruiter gaat het bij je kriebelen. Je hebt een droom: ondernemen! Je besluit voor jezelf te beginnen. Maar om een eigen uitzendbureau te starten moet je ook nadenken over saaie regelgeving, rechtsvormen, software en financiering. Help!

Uitzendbureau starten

Als ondernemer in de dop ben jij ambitieus en heb je dromen. Het is fantastisch dat je de stap hebt gezet om nu écht zelf aan de slag te gaan. Een eigen uitzendbureau dat zich bezighoudt met het bemiddelen van specialisten. Je ziet het al helemaal voor je: flexibiliteit en de vrijheid om te doen wat en wanneer jij wilt. Maar voor het zover is moet je nog een aantal hobbels nemen.

Hobbels waar jij waarschijnlijk helemaal niet aan hebt gedacht. Denk aan de keuze van de rechtsvorm van jouw nieuwe bedrijf. Of de manier waarop je jouw bedrijf wilt financieren; hoeveel geld heb je eigenlijk nodig? Als je hier niet goed over nadenkt, dan kan dat best wat negatieve gevolgen hebben.

Negatieve gevolgen:

  • Je hebt klaarblijkelijk geen goede liquiditeitsbegroting gemaakt. Binnen een paar weken kom je erachter dat je je uitzendkrachten niet kunt uitbetalen. Je debiteuren blijken ook nog eens laat te betalen. 
  • Je ligt nachten wakker omdat je een verkeerde rechtsvorm hebt gekozen. Hierdoor loop je privé onnodige risico’s. 
  • Je hebt helaas een verkeerd softwarepakket gekozen. Je komt niet lekker op stoom.
  • De helft van je dag ben je bezig met backoffice uitzendbureau zaken. Tijd die je had moeten besteden aan het werven van nieuwe kandidaten en opdrachten.

Waarom oplossingen van Florys werken

Zo zijn er nog wel meer zaken te noemen die erg belangrijk zijn voor de opstart van je uitzendonderneming. Denk bijvoorbeeld nog aan certificeringen zoals NEN 4400 en VCU of kostprijsbeheersing en fiscale zaken.

Gelukkig hebben wij René in dienst! René heeft ooit zijn een eigen uitzendonderneming gehad. Inmiddels is hij bij Florys in dienst als specialist en adviseert hij startende ondernemers bij de oprichting van hun eigen uitzendbedrijf. Hij biedt je het nodige overzicht bij alle saaie regels waar jij als ondernemer geen verstand van hebt, maar die wel belangrijk zijn. Met Florys maak jij de juiste keuzes en kun je met vertrouwen van start!


Sparren met onze meest ervaren man binnen de Flexbranche?

Rene staat voor je klaar!

  • “Wanneer iemand een uitzendbureau gaat starten, zal ik hem zeker aanraden om contact op te nemen met Florys”

    Rik Mouissie Directeur Rix Buro

Alles op een rij