Duidelijke afspraken maken met je personeel

Als ondernemer wil je graag duidelijkheid. Je wilt precies weten wat je van je personeel kunt verwachten en andersom willen zij dit ook van jou. Hoe vervelend is het als er onenigheid ontstaat over de afspraken die je eerder samen gemaakt hebt. Je krijgt een boel negatieve energie en als je niet uitkijkt kan het ook nog eens aardig in de papieren gaan lopen. Daar heb je toch helemaal geen zin in?

Een beetje ondernemer legt de belangrijkste afspraken met zijn werknemers schriftelijk vast. Dit doe jij misschien al wanneer je een dienstverband met iemand aangaat. Natuurlijk kun je zelf het één en ander op papier zetten of gebruik maken van een contractsjabloon. Maar hoe zorg je dat je contracten up-to-date zijn en blijven? En voor het doorspitten van taaie wetsartikelen ben je toch uiteindelijk geen ondernemer geworden?

Onderneem je geen actie? Dan heeft dit wellicht negatieve gevolgen:

  • Een werknemer die je een paar maanden geleden hebt aangenomen claimt een vergoeding omdat je hem niet op tijd hebt geïnformeerd over het verlengen van zijn contract. Jij had de deadline even gemist. 
  • Je werknemer vertrekt na het behalen van die dure cursus of studie met de door jouw bepaalde papieren op zak naar de concurrent. Had je nu maar een scholingsbeding opgesteld!
  • Je werknemers weten steeds het onderste uit de kan te halen. Dit kost je onnodig veel geld en de sfeer wordt er ook niet beter op!

Waarom oplossingen van Florys werken

Dus heb je geen tijd of onvoldoende juridische expertise in huis om waterdichte contacten op te stellen? Geen zorgen, want Florys Arbeidsrecht heeft Douwe in dienst. Douwe heeft als arbeidsjurist jarenlange ervaring met het adviseren en ontzorgen van ondernemers op het gebied van arbeidsrecht. Denk bijvoorbeeld aan het controleren, verbeteren of compleet opstellen van arbeidsovereenkomsten, bijzondere bedingen en bijzondere overeenkomsten. Ook bieden we diverse trainingen aan waarmee je je kennis kunt verrijken. Dus, meer duidelijkheid voor jou en je personeel!


Praten met een juridisch specialist?

Douwe staat voor je klaar!

Alles op een rij