Doolhof: Kiezen van recruitmentsoftware

Er zijn nog genoeg uitzendondernemers die geen gebruik maken van recruitmentsoftware. Zij gebruiken dan vaak een verloningspakket als basis voor hun recruitmentproces. Dat is jammer, want met een goed recruitmentpakket kun je veel prettiger en sneller werken. En bovendien ben je veel meer future proof! Maar hoe weet je welk pakket het beste bij jouw organisatie past?

De flexbranche is enorm aan het veranderen. Door innovaties en de ontwikkeling van slimme technologie zijn er er heel veel mogelijkheden om je recruitmentproces eenvoudig te verbeteren. Voordat je allerlei hippe tools aanschaft, is het wel belangrijk om een goede motor aan te schaffen. Een sterk IT-fundament waarop je processen bouwt.

Waarom recruitmentsoftware nodig voor je uitzendbureau?

En daar zit je dan, met UBplus, NoCore, Flexservice of Easyflex. Een prima verloningspakket, maar het matchen van kandidaten lukt daar echt niet in. Laat staan het inrichten van een mooie workflow om het werk van je recruiters makkelijker te maken. En ondertussen hoor je om je heen de één na de andere concullega praten over hun nieuwe ATS- en recruitmentsysteem. Maar ondertussen weet jij niet meer wat je moet kiezen, want er zijn zoveel aanbieders.

Recruitmentsoftware vergelijken

Waar moet je nu precies op letten bij het vergelijken van recruitmentsoftware? Maak eerst een lijst van eisen, op deze manier krijg je in beeld wat recruitmentsoftware voor je gaat doen!

Voorbeeldlijst:

  1. Nieuwe software moet zoveel mogelijk het bestaande werkproces ondersteunen of versterken
  2. Nieuwe software moet voldoende koppelbaar zijn (via API's) met andere systemen binnen de organisatie 
  3. Nieuwe software moet leiden tot efficiënter werken en nooit tot minder efficiëntie
  4. Nieuwe software moet voldoende veilig zijn en de data moet goed geborgd zijn.

Blijf daarnaast focus houden of efficiëntie. Diverse recruitmenttools zien er schitterend uit aan de voorkant maar in de praktijk heb je bijvoorbeeld niet veel aan sommige functionaliteiten.

Onderneem je geen actie? Dan heeft dit wellicht negatieve gevolgen:

Inmiddels weet je wel dat je zonder recruitmentsoftware achterop dreigt te raken. Dat je businessmodel in gevaar komt, bijvoorbeeld door:

  • Je mist de recruitmentsoftware die matches voor jou maakt. Een pakket dat vóór je werkt in plaats van tegen je. Je omzet en marge komt onder druk omdat je concurrenten wel innoveren.
  • Je recruiters zitten met een enorme mental workload. Ze hebben daarom overal lijstjes en schaduwbestanden aangemaakt om te onthouden welke kandidaat ze hebben geplaatst of welke klant ze nog moeten terugbellen.
  • Je bestaansrecht komt in gevaar doordat jij niet innoveert. Je ziet je concurrenten ondertussen mooie tools inzetten waar jij je vingers bij aflikt.

Waarom oplossingen van Florys werken

Wees gerust, want bij Florys kunnen wij jou helpen. Verschillende uitzendondernemers gingen jou al voor. We hebben hen geholpen met het in kaart brengen van het recruitmentproces en hebben hen begeleid bij het kiezen en vergelijken van de juiste recruitmentsoftware.

Inmiddels hebben wij warme contacten opgebouwd met partijen als Connexys, Bullhorn, HelloFlex en Carerix. Wil jij weten hoe wij jouw onderneming future proof kunnen maken? Drink dan een espresso met Maarten! Hij is onze koning op het gebied van recruitment software!


Vragen over recruitmentsoftware?

Tjeerd staat voor je klaar!

Alles op een rij