Conflict met mijn werknemer

Zoals in elk huwelijk maak je ook in de relatie met je personeel leuke en minder leuke momenten mee. De emoties lopen soms razendsnel op en voordat je ’t weet zit je middenin een conflict. In de meeste gevallen is dat niet zo erg en kom je er vaak wel uit. Kom je er samen echt niet uit, dan is het misschien tijd voor afscheid. Maar hoe pak je dat aan?

Als ondernemer of leidinggevende wil je het beste uit je personeel halen. Wanneer een werknemer onvoldoende functioneert, is het aan jou om de juiste beslissing te nemen. Soms is het presteren van je werknemer met een beetje bijsturing weer makkelijk op de rails te krijgen. Maar in het slechtste geval gooit je medewerker de kont tegen de krib en kom je er samen echt niet meer uit. Omdat niemand hetzelfde is, is ook niet voor elke situatie dezelfde oplossing op zijn plaats. Laat je het probleem toch doormodderen, dan kun je tegen negatieve gevolgen aanlopen.

Onderneem je geen actie? Dan heeft dit wellicht negatieve gevolgen:

  • De prestaties van je werknemer blijven ondermaats en de sfeer is om te snijden.
  • ‘s Avonds aan de eettafel gaat het steeds over die vervelende collega. ‘s Nachts lig je er toch een beetje van wakker
  • Het conflict escaleert en je werknemer eist een enorme vertrekpremie.

Waarom oplossingen van Florys werken

Uit onze ervaring met diverse ondernemers zien wij dat in veel gevallen verkeerd of te laat actie wordt ondernomen. Gelukkig hebben wij bij meerdere bedrijven de kans gekregen om tijdig een passend advies te geven of het traject zelf in goede banen te leiden. Soms is een officiële waarschuwing of het onthouden van promotie voldoende. Bij blijvend disfunctioneren, kan Florys ook adviseren of juridische begeleiding bieden bij het beëindigen van het dienstverband. Dus dreigt er een conflict op werkvloer? Wacht dan niet langer en schakel onze HR-specialist Ruben van Mourik of arbeidsjurist Douwe de Haan in. Zo voorkom je gezeur en een slecht humeur!


Praten met een juridisch specialist?

Douwe staat voor je klaar!

  • Door Florys Arbeidsrecht expert richtingen klanten

    “Door gebruik te maken van de specialistische kennis van Florys over arbeidsrechtelijke vraagstukken, kunnen wij ook expert zijn richting onze klanten. Zo hoeven we zelf niet alle kennis in huis te hebben”

    Door Florys Arbeidsrecht expert richtingen klanten
    Rik Mouissie Directeur Rix Buro

Alles op een rij