Help, mijn flexonderneming wordt gecontroleerd!

Heb jij een onderneming die zich bezighoudt met uitzenden of payrollen? Dan wil je natuurlijk dat klanten vertrouwen in je krijgen. De meeste inleners verwachten dat je in het bezit bent van de juiste certificeringen. Dat vind jij natuurlijk helemaal prima, maar controles van instanties met exotische namen als SNCU, SNF, Normec VRO of Bureau Cicero zijn toch best wel een beetje spannend.

Als uitzendbureau of payrollbedrijf krijg je jaarlijks al gauw meerdere controleurs over de vloer. Je merkt dat het steeds toch veel tijd en energie kost om met een gerust gevoel zo’n inspectie tegemoet te gaan. Daarnaast ben je liever met commerciële zaken bezig en is een foutje in de administratie snel gemaakt. En dan zul je zien dat die controleur net dat ene foutje eruit pikt… Wanneer je de voorbereiding en begeleiding van inspecties zelf blijft doen, kan dit negatieve gevolgen hebben.

Onderneem je geen actie? Dan heeft dit wellicht negatieve gevolgen:

  • Hoe dichterbij de controledatum komt, hoe meer tijd je kwijt bent aan administratie. Je raakt gestrest en verliest focus op de business.
  • Je hebt niet alle juridische en administratieve kennis in huis, waardoor de kans op een foutje toeneemt.
  • De inspecteur haalt net dat ene foutje eruit. Je verliest je certificering en je grootste klant.

Waarom oplossingen van Florys werken

Bij Florys hebben wij Geert in dienst. Wij kunnen voorafgaand aan jouw inspectie exact aangeven wat er schort aan jouw administratie. Zo ben je veel minder tijd kwijt om preventief orde op zaken te stellen. Wanneer je er helemaal geen omkijken meer naar wilt hebben kunnen wij de vereiste correcties voor je uitvoeren. Bij sommige controles is het zelfs mogelijk om deze bij ons op kantoor en volledig onder onze begeleiding te laten plaatsvinden. Ideaal toch? Zo heb je nooit meer zorgen over die controle van morgen.

 


Sparren met onze meest ervaren man binnen de Flexbranche?

Geert staat voor je klaar!

Alles op een rij