Beoordelen van inkoopfacturen kost mij uren

Je kent het wel. De collega van de financiële administratie legt aan het eind van de dag nog een stapel facturen op je bureau. Of je deze nog even wilt fiatteren. Vanwege de snelheid en de stapel op je bureau accordeer je de facturen zonder goed te kijken. Een maand later blijkt dat € 8.000 van je zuurverdiende geld naar een onbekende bankrekening in Zimbabwe is overgemaakt.

Bovenstaande is misschien een extreem voorbeeld, maar wij spreken regelmatig ondernemers die totaal geen overzicht hebben. De ene factuur komt binnen per post en de andere per mail. Facturen worden in de hectiek van de dag klakkeloos gefiatteerd en uitbetaald. Er is geen eenduidigheid in de verwerking en uitbetaling. Je overzicht is weg en je dreigt grip te verliezen.

Onderneem je geen actie? Dan heeft dit wellicht negatieve gevolgen:

  • Je bent op je vrije avond nog bezig met het fiatteren van de stapel facturen. Hierdoor kun je weer niet naar de fitness of voetbaltraining van je zoon. 
  • Facturen raken kwijt waardoor er betalingsachterstanden ontstaan. Je krijgt te maken met boze leveranciers of misschien staat er onverwachts een deurwaarder op de stoep.
  • Je administratie is niet up-to-date. Hierdoor heb je geen idee wat je actuele financiële positie is. 

Waarom oplossingen van Florys werken

Florys helpt dagelijks ondernemers en financieel managers om overzicht te creëren in hun facturatieproces. Met slimme tools worden facturen gescand en digitaal gefiatteerd. Na jouw digitale akkoord wordt de inkoopfactuur automatische gekoppeld aan de boeking in Exact Online. Alles is snel terug te vinden op de plek waar het thuis hoort, je financiële administratie in de cloud. Met één klik op de knop staat de betalingsbatch gereed in de bank en maak je je leveranciers blij. Maar veel belangrijker, de administratie is helemaal up-to-date waardoor jij goed kan sturen op actuele cijfers.

Benieuwd hoe wij het leven voor jou makkelijker kunnen maken? Neem contact op met Rindert de Kooter of Marco Visser van Florys!


Benieuwd hoe wij het leven voor jou makkelijker kunnen maken?

Neem contact op met Marco Visser van Florys!

Alles op een rij