Eigen risicodrager voor de ziektewet: Verstandig?

Sinds een aantal maanden houdt het coronavirus iedereen in de greep. Veel mensen en families zijn hard getroffen. Ondernemers in verschillende sectoren doen hun best om te overleven. Gelukkig heeft de overheid haar hand uitgestoken en proberen we met elkaar het land boven water te houden. Maar wat gaat dit doen voor de premies zoals Ziektewet en WHK?

Jij als ondernemer zal dit vast herkennen. Juist de afgelopen periode hebben verschillende werknemers zich ziek gemeld. En misschien heb je wel heel veel mensen in dienst en doet dit best wat met je bedrijf. Bijvoorbeeld omdat je een eigen uitzendbureau hebt. Maar goed, ieder jaar besluit je om het UWV die ziektewet te laten uitvoeren. Lekker makkelijk. Of toch niet?

  • Je bent toch wel wat benauwd voor de nieuwe premie van 2021. Er zijn dit jaar natuurlijk wel heel veel mensen ziek en die moeten ergens van betaald worden.
  • Je hebt een langdurig zieke collega. Je hebt weleens twijfels of deze persoon echt geen vervangend werk kan doen. Maar hoe vlieg je dat aan?

Wist je dat je dat je wat te kiezen hebt rondom ziekteverzuim?

Misschien weet je het niet eens, maar het risico van het betalen van een ziektewetuitkering kun je als werkgever verzekeren bij het UWV of zelf dragen. Als je het risico verzekert, dan betaal je premie. Als je eigen risico drager bent, dan betaal je zelf de ziektewetuitkering waar de zieke medewerker recht op heeft.

Eigen risicodrager: meer grip betekent vaak lagere kosten

Dus als jouw bedrijf ziekte meer in haar grip heeft en een laag verzuim kent, dan kan het wijs zijn om eigen risicodrager te worden. Wil je eens verder sparren over de manier waarop je grip kunt houden op ziekteverzuim of verzuimbegeleiding, neem dan contact op met Florys. Samen met ons broertje Prevenzo hebben wij veel expertise in huis om ondernemers te helpen met deze onderwerpen.


Benieuwd wat de beste keuze is?

Kees staat voor je klaar

Alles op een rij