Hans Bossenbroek

Communicatiemedewerker

Ze vindt arbeidsrecht zo leuk omdat het ‘enorm afwisselend is’. Geen wonder dus dat Myrthe Verhagen, hbo-student Rechten, stageloopt bij Florys. “Het lijkt me ontzettend leuk om inzichtelijk te krijgen hoe klanten omgaan met wetswijzigingen.” 

 

Die wetswijzigingen zijn op dit moment natuurlijk volop actueel. Begin dit jaar is immers de WAB (Wet Arbeidsmarkt in balans) in werking getreden. Wat de gevolgen zijn gaat de juriste in spé komende tijd onderzoeken. “Onder andere op het gebied van payroling is er veel veranderd. Ook voor klanten”, legt Myrthe uit. “Florys wil hen zo goed mogelijk adviseren over de WAB en in dit geval vooral over payrolling. In mijn onderzoek werk ik uit welke wijzingen er precies zijn doorgevoerd per 1 januari 2020. Vervolgens maak ik inzichtelijk hoe klanten hiermee zijn omgegaan. Aan de hand daarvan omschrijf ik hoe Florys haar klanten het beste kan informeren.”  

Vragen 

Een mooie uitdaging ligt dus in het verschiet “Het onderwerp payrolling leek mij erg geschikt voor mijn afstudeeronderzoek. De wetswijzigingen van de Wab roepen veel vragen op. Ieder payrollbedrijf gaat anders met deze wetswijzigingen om. Het is maar de vraag of dat de bedoeling van de wetgever is geweest, maar die vraag kan ik natuurlijk niet beantwoorden.”