Maartje Slingerland

Designer

Speciaal voor de winter heeft onze eindbaas Marketing een prachtig recept in de aanbieding. Wil je eens iets anders op tafel zetten, lees dan snel verder! 

Ingrediënten truffelrisotto

Bereidingswijze truffelrisotto

Stap 1
Pel de sjalotten en snijd deze fijn. Doe dit ook met de knoflook en bleekselderij. Vergeet de stengelselderij niet te schillen. Zet ondertussen een koekenpan, waar je bij voorkeur ook een deksel voor hebt, op het vuur. Een braadpan kan ook. Breng tegelijkertijd de bouillon aan de kook.

Stap 2
Verhit de koekenpan op laag vuur en doe er olijfolie in. Verwarm vervolgens in 15 minuten de sjalot, knoflook en bleekselderij. Zet het vuur hoger en voeg de risottorijst toe. Bak gedurende 5 minuten de risotto mee. Voeg na 5 minuten de wijn toe en draai het vuur naar een lage stand. Plaats een deksel op de pan.

Stap 3
Als de wijn volledig is opgenomen door de risottorijst, voeg dan een grote schep bouillon toe aan de risotto. Roer kort door. Plaats het deksel weer op de pan. Zodra de bouillon is opgenomen door de rijst kun je opnieuw bouillon toevoegen. Dit proces kan 40 minuten duren.

Stap 4
Snijd de champignons in plakjes en bak deze in een paar minuten bruin. Zet die apart.

Stap 5
De risottorijst is gaar als er nog één puntje van de korrel zichtbaar is, wanneer je daarin knijpt. Draai het vuur uit en voeg de truffeltapenade en de champignons toe (tapenade naar smaak). Voeg ook de Parmezaan toe en meng het geheel kort. Leg de boter in blokjes op de risotto. Plaats het deksel terug op de pan en laat 5 minuten staan. Meng daarna de boter beheerst door de risotto.

Stap 6
Pak een mooi bord en maak het gerecht op alsof het voor je geliefde is.

Eet smakelijk!