Maarten Monster

Marketingmanager

Dat vrijwel iedere flexondernemer forse klappen krijgt door de gevolgen van het coronavirus is een understatement. In periode 3 van dit jaar registreerde de ABU direct een daling van 14% van de uren en 6% van de omzet, terwijl deze periode nog maar één week van de coronacrisis bevatte. Gelukkig staan uitzendondernemers bekend om hun wendbaarheid in tijden van crisis en zoekt men vooral naar oplossingen.

Waar we in voorgaande berichten hebben geïnformeerd over de werking en reikwijdte van de verschillende kabinetsmaatregelen, willen we nu een overzicht geven van enkele tools en hulpmiddelen die je als flexondernemer kunnen helpen om inzicht te krijgen in je situatie of de impact op je dagelijkse business te beperken. 

Corona regelingencheck KVK

Op de website van de KVK is onlangs een regelingencheck beschikbaar gesteld om te kijken op welke regeling jij aanspraak maakt. Bekijk hier op welke regelingen je in jouw situatie aanspraak kunt maken. Let op: niet alle regelingen zijn opgenomen en er blijven uitzonderingen.

Doe de regelingencheck

Rekenhulp NOW-subsidie NBBU

Op 16 april heeft de NBBU een rekenhulp ontwikkeld om flexondernemers een indicatie te geven van de hoogte van de subsidie, het voorschot en hoe de gerealiseerde loonsom en omzetdaling zich verhouden tot de aan te vragen subsidie. Aan de rekenhulp van de NBBU kunnen geen rechten worden ontleend.  

Download Rekenhulp  

bron: www.nbbu.nl

Samenwerkingplatform uitzendbureaus

Een positieve ontwikkeling in de uitzendbranche is dat veel bureaus de onderlinge samenwerking opzoeken om de plots onstane mismatch tussen vraag en aanbod in diverse sectoren op te lossen. Brancheorganisaties NBBU en ABU zijn beide in actie gekomen en hebben voor eigen leden een online platform opgezet met als doel om zoveel mogelijk uitzendkrachten aan het werk te houden.

ABU Platform ABUmetelkaar

NBBU Platform LinkedIN  

Vragen over jouw specifieke situatie

Hoewel brancheorganisaties, overheidsinstellingen en online checks veel vragen kunnen beantwoorden, kunnen we het ons voorstellen dat je toch met vragen zit over jouw specifieke situatie. Aarzel niet om contact op te nemen met een van onze specialisten uit het corona-team via onderstaande widget.