Ruben van Mourik

HR sparringpartner / Recruitment Consultant bij Brys

Als stichting wil je je bedrijfsprocessen op een goede manier borgen. Of het nu je financiële proces is, je personeelsadministratie of je secretariële bezetting. Je hebt al je mensen nodig om door te kunnen draaien. Als er op één van je afdelingen “zand in de raderen” komt, dan merkt de hele organisatie dat!

Tegelijkertijd weet je dat het kan gebeuren dat ook jouw medewerkers een keer ziek uitvallen, zwanger worden of gebruik willen maken van de verlofregelingen die de wet of cao biedt. En het kan zomaar gebeuren dat een collega na een aantal jaar de stap zet naar een baan bij een andere werkgever. En dan? Met zo’n krappe arbeidsmarkt weet je niet hoe je dit probleem oplost. Je zit met de handen in het haar! In deze situatie komen we vanuit Florys graag naast je staan. Wij begrijpen de dynamiek binnen de wereld van de stichtingen, goede doelen en zorgorganisaties.

Blussen

Op korte termijn moet de continuïteit van processen worden geborgd. De telefoon moet worden opgenomen, medewerkers moeten hun salaris krijgen, rekeningen moeten ingeboekt en betaald worden. Wij kunnen vanuit onze eigen organisatie of vanuit ons netwerk capaciteit leveren om de eerste brand te blussen op het moment dat er een gat valt in de bezetting. Deze interimoplossing zorgt ervoor dat de processen in jullie organisatie kunnen blijven draaien.

Borgen

Tegelijkertijd snappen we dat zo’n tijdelijke oplossing, die flexibel en daarom vrij kostbaar is, niet te lang kan voortduren. Op het moment dat het gaat om ziektevervanging of om opvulling van een zwangerschapsverlof, dan is blussen voldoende en rijdt de trein daarna weer verder. Maar ben je naast een tijdelijke oplossing voor de korte termijn ook op zoek naar permanente versterking van je team, juist dan gaan we vanuit ons label Brys - dat zich heeft gespecialiseerd in officefuncties/staffuncties - met veel enthousiasme aan de slag!

Hoe ziet zo’n proces eruit?

In eerste instantie door ‘ns goed door te vragen op de organisatie, de vacature en de mensen binnen jullie stichting. Dat geeft ons een goed beeld welke competenties nodig zijn en welk type persoon zou kunnen passen. Na zo’n gesprek (de vacature intake) starten wij het wervingsproces op. We schrijven een sterke vacaturetekst, zorgen ervoor dat die op de juiste plaatsen en bij de juiste doelgroep zichtbaar wordt. In de contacten die wij leggen en de gesprekken die we voeren met kandidaten maken we een selectie van kandidaten. In de huidige (krappe) arbeidsmarkt kan het overigens voorkomen dat je als werkgever blij moet zijn met één passende kandidaat. Zorgvuldigheid is in ons proces erg belangrijk. Om dat te borgen zetten we regelmatig assessments en persoonlijkheidstesten om een scherper beeld te krijgen bij een kandidaat.

Bloeien

Uiteindelijk geloven wij dat het elke stichting kan helpen om strategisch naar de menskant van hun organisatie te kijken. Welke kant wil je op? Wie heb je daarvoor nodig? Nu én in de toekomst. Om strategischer met je recruitmentbeleid om te gaan is het waardevol om in te zetten op sourcing: het actief benaderen van kandidaten die nu of in de toekomst een waardevolle collega zouden kunnen zijn. Wij bouwen binnen Brys talentpools op met specifieke kenmerken. De kandidaten die in die pools zitten staan lang niet altijd open voor een stap. Ze zijn vaak wel geïnteresseerd in wat er op de arbeidsmarkt gebeurt. En wie weet…over 3 of 5 jaar willen ze die stap naar een andere mooie uitdaging misschien wel zetten! Mijn advies aan elke stichting zou zijn om actiever te worden op de arbeidsmarkt. Niet zozeer om iedereen aan tafel een nieuwe collega te maken. Wel om lijntjes te leggen. En wie weet, over 3, 5 of 10 jaar…

Informatie

Ben je getriggerd door dit deze bijdrage en wil je weten wat wij voor jouw stichting zouden kunnen betekenen? Leg contact met Ruben van Mourik via (ruben@brys.nl, 06-25566514). Hij of een van zijn collega’s maakt graag tijd vrij voor een kennismaking!